Snusdoris på läger i Danmark

Publicerad söndag 23 jul 2017, 18:52

Kårens äldsta scoutgrupp - Snusdoris - har tillsammans med Oskar och Rickard stuckit iväg till Danmark på scoutläger. Och det är inget litet läger de åkt till - ca 40 000 scouter ska det vara. Det är alltså fler scouter på det lägret än innevånare (ca 37 000) i Hudiksvalls kommun!! Vid 3-draget på lördagsmorgonen tog de tåget mot Danmark, och på lördagskvällen var de framme. Ja, Oskar kuskade ned med bilen (och prylar!!) så han drog iväg redan tidigt på fredag och var på plats samma kväll.

Våra scouter har kommit i ordning, och trots att de har med sig massor av tältyta och en liten lägerplats (ca 13 x 8 meter) så har de med hjälp av goda grannars lägeryta lyckats fått upp alla tält. Vi nåddes också av rapporter om att det var en riktig kris på lägret, och det är klart att vi alla blev mycket oroliga. Men vi kan nu rapportera att våra scouter (med Rickard i spetsen och med Oskar som motvillig eftertrupp) lyckats hitta kaffe!! Tänk att planera ett läger för 40 000 scouter och missa något så avgörande som kaffe. Känns lite amatörmässigt.

Vi får väl se om vi använder denna sida för fler rapporter från Danmark - det vi dock kan säga med säkerhet är att ni kan titta på bilder från lägret här på vår hemsida, under "Bilder" kommer vi att löpande lägga ut bilder från Danmarkslägret.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.