5-kampen – Ora söndag 14 maj

Publicerad lördag 29 apr 2017, 14:38

Inbjudan ligger under Dokument här på hemsidan och på en scoutstuga nära dig...

Söndagen den 14 maj är det dags för årets höjdpunkt i Staffans Scoutdistrikt, nämligen 5-kampen. Då ges scoutpatruller från distriktets kårer en chans att mäta sina kunskaper mot varandra. ”Det viktiga är inte att vinna, utan att deltaga” brukar det heta och det stämmer även in på 5-kampen. Trots denna sanning, är vi i kåren vana vid att kamma hem vandringspriset i de flesta klasserna.

Årets 5-kamp kommer att avgöras på Ora lägerplats, dit vi även å det varmaste vill inbjuda scouternas familjer till en riktig familjedag. Föräldrar är också ytterst välkommen att tävla i ledarklassen. Häng med oss till ett vårskönt Ora och heja fram våra scouter till fina resultat.

Tänk på att ta med fika, det kan vara gott med något att stoppa i magen under dagen. Eld för korvgrillning finns för er som så önskar. Regnkläder kan vara bra att ta med, det är nämligen det bästa sättet att vara garanterad sol. Sittunderlag är aldrig fel.

Vid 5-kamperna, som brukar vara på Ora i början av maj, brukar en del scouter passa på att ta årets första dopp. Om ni planerar för detta, kan ju badkläder vara bra att ta med.

Upptäckare/Juniorscouter och äldre får om de önskar ta med egen kniv. Extra ombyte, inklusive skor, kan vara bra att ta med.

På Ora ska vi vara senast 09.45. Tävlingen börjar nämligen klockan 10.00 och då skall alla vara på plats, uppdelade i lag, anmälda och klara för tävlingarna. Om du inte har någon skjuts upp till Ora så hör med någon kompis eller med din ledare så löser det sig säkert.

Någon exakt sluttid för dagen finns inte, men vi brukar ha tävlat klart och avslutat någon gång mellan 14.30 – 15.00.

5-kampen

Hinderbana

Woodcraft

Livlina

Hemlig gren

Eldning (ej Spårare/Minior)

Vattenstafett (för Spårare/Minior)

Välkommen!!

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.